Veckans Gran Canaria Nyheter: Strandarbetare strejkar, svenskar och norrmän vann rally, nej till att bo permanent i fritidsbostäder, fejkdoktor riskerar fängelse & mycket mer!

Klicka här nedan för att lyssna på detta poddavsnitt på Spotify:

Klicka här nedan för att lyssna på detta poddavsnitt direkt i din webbläsare:

Hola señoras y señores och varmt välkomna ska ni vara till vad som i folkmun kallas för Skandinaviens varmaste podcast -Gran Canaria Podden. Oavsett om du bakar jordgubbstårta i Åkersberga till Sveriges nationaldag eller om du fortfarande ligger bakis i Puerto Rico efter att ha firat dia de Canarias – varmt välkommen hit!

Hallå där, hoppas att allt är bra med er oavsett vart ni befinner er. Jag som håller låda här i podden heter som vanligt Patrik ”Putte” Appelquist och personligen befinner jag mig fortfarande nere i Småland med husbilen. Och jag håller på och säljer av lite grejer faktiskt. Vårstädar kanske man kan kalla det. Nej men man har ju en förmåga att samla på sig så mycket skit. Så i maj varje år brukar jag försöka kränga lite grejer som jag inte använder längre. Men det har visat sig svårt att sälja saker tycker jag. Det känns som att Svensson håller på pengarna och dom enda som skriver på saker som jag säljer är storprutare och skambudare som vill att man ska köra grejerna till dom gratis tvärs över hela landet. Jag är ändå lite förvånad måste jag säga. Jag trodde att folk tenderade att köpa mer begagnade saker i lite tuffare ekonomiska tider. Men jag kanske hade fel. Jag vet att ju tuffare tider det är, desto mer pengar skänker vi till välgörenhet. Det är jävla fint ändå, är det inte? Det är sånt som får en att få lite hopp om mänskligheten igen. Att vi går ihop och blir solidariska när det är kärvt.

Hur eller hur, det är den 6e juni idag och vi säger så klart stort grattis till Sverige och alla svenskar som firar nationaldag idag. Grattis grattis! Hoppas att ni får en superhärlig dag och att solen lyser på er.

Visste du förresten att den svenska nationaldagen har firats ända sen 1893 men att den inte blev en officiell nationaldag förrän 1983 och att den inte blev en röd dag och officiell helgdag förrän 2005. Ja så kan det vara.

Dom hade ingen jordgubbstårta på IKEA på Gran Canaria förra året.

Och när vi ändå pratar om året 1983. Dvs året då 6e juni blev Sveriges officiella nationaldag, så hölls, bara några dagar tidigare, den 30e maj närmare bestämt, kanarieöarnas parlament sitt allra första sammanträde. Och sen dess firar Kanarieöarna ”dia de canarias” den 30e maj. Vilket kan jämföras med vår nationaldag. Man firar att man blivit en autonom region i Spanien och det bjuds på mängder av evenemang och fester och så klart parader. I Las Palmas brukar en jätteparad arrangeras med runt 20 000 människor som dansar folklore och åker vagn. Och är du nyfiken på att se hur det ser ut så har jag slängt upp en video på GranCanariaPodden.se på parade,n så får den nyfikne surfa in där och kika.

Så med dom orden säger vi även grattis till Kanarieöarna. Om än lite sent då. Men ändå. Grattis Kanarieöarna. Å är det så att ni firar Sveriges nationaldag i Spanien eller kanske till och med på Kanarieöarna så får ni jättegärna maila in foton på er från firandet. Det hade vart kul att se. Glöm inte att skriva vart ni befinner er bara. Du mailar in som vanligt på putte(snabela)grancanariapodden.se. Det hade vart kul att göra ett litet kollage och lägga upp på Facebookgruppen.

Personligen har jag inget särskilt planerat för nationaldagen men tillåter vädret så kommer jag troligtvis att packa en liten ryggsäck med badkläder och matsäck och ta enhjulingen ut till en sjö som ligger här i närheten. Å ni som har lyssnat på de senaste avsnitten av podden vet ju hur mycket jag saknar just sjöar när jag är på Gran Canaria. Så jag ska passa på och njuta av det och lugnet.

Har ni provat att cykla enhjuling någon gång förresten? Det är superkul! Men det är djävulskt svårt att lära sig. Mycket svårare än vad jag trodde faktiskt. Det ser ju så lätt ut när någon kan men det är en rejäl inlärningströskel som man måste ta sig över innan man kan börja ta sig någonstans på åbäket. Jag övade som en liten galning en sommar för några år sedan medans jag byggde om en gammal polisbil till en husbil och efter en vecka av intensivt övande så kunde jag till slut ta mig ett par hundra meter på den. Och veckan därefter började jag kunna ta mig kilometer till och med. Det jävliga är att man får så ont i röven bara. Det är nästan så att man skulle ha en sån där ”blöja” som cyklister har faktiskt. Man sitter så tungt i sadeln liksom. Ja vi får se. Känner jag mig lat så får det bli motorcykel istället. Cykelen är nyckelen till friheten, eller hur va det nu…?

Nej nu känner jag att jag är ute och cyklar i badkaret. Nu får vi fokusera lite här. Det är dags för Veckans Gran Canaria Nyheter å vi ska ta en kik på vad som har hänt på den runda lilla ön Gran Canaria sen vi tjötade sist. Har dödsfartyget vart tillbaka och förpestat luften i Las Palmas? Har någon åkt ifrån polisen på en el-scooter eller har byggt en olaglig staty vid stranden igen?

I veckans avsnitt av Gran Canaria Podden kommer det här:

✅ Solstolsarbetarna på södra Gran Canaria går ut i strejk.

✅ Nej till att bo permanent i fritidsbostäder.

✅ Kanarieöarnas bästa cider kommer från Gran Canaria.

✅ Fejkdoktor på Gran Canaria riskerar 30 års fängelse.

✅ Matpriserna på Gran Canaria ökar.

✅ Tre biluthyrare i Playa del Ingles utan tillstånd stängs ner

✅ Svenskar och Norrmän tog guld och silver i rally på Gran Canaria

✅ Väder, Sport & Calimarapport

Solstolsarbetarna på södra Gran Canaria går ut i strejk

Ja ni som lyssnade på förra avsnittet av Gran Canaria Podden som hette ”Drunkningsparadiset Gran Canaria” minns säkert att jag nämnde att livräddarna på södra Gran Canaria är mycket missnöjda med sina arbetsvillkor och att dom jobbar på ett kontrakt som har gått ut för längesen.

Nu har det visat sig att detsamma gäller solstolsarbetarna i söder. Ni vet hjältarna som går runt och tar betalt för solstolarna och fixar med parasoll och sånt. Mer specifikt gäller det solstolsarbetarna på Playa del Ingles, El Cochino, playa de Maspalomas och playa de Meloneras. Tydligen gick deras kontrakt ut 2011 och dom vill nu att ett nytt kollektivavtal förhandlas fram där arbetsvillkoren anpassas och uppdateras. Främst pratar vi om arbetstider och löner. Detta skriver Canarias7. På grund av detta går arbetarna ut i strejk från och med nu på lördag den 8e juni och strejken kommer att pågå på obestämd tid.

Är det så att ni rör er på någon av dessa stränder efter den 8e juni så får ni gärna skriva in och rapportera om det blir fullkomligt kaos och anarki bland solstolarna eller vad som händer. Ni mailar som vanligt in till putte(snabela)grancanariapodden.se

Vi håller tummarna att dom, liksom livräddarna, får igenom sina krav och får bättre arbetsvillkor. Dom är ena riktiga hjältar som förtjänar mycket mer uppskattning än vad dom får idag.

Solbäddar på Gran Canaria

Nej till att bo permanent i fritidsbostäder

Ja nyligen blev det klart att Kanarieöarnas parlament säger nej till lagändring gällande möjligheten till att bo permanent i fritidsbostäder inom områden som är avsedda för turism. Detta skriver Canariajournalen. Detta trots att PALT, som är en intresseorganisation för bostadsägare som påverkas av lagar som rör modernisering av turismen på Kanarieöarna, samlade in nästan 23 000 namnunderskrifter som krävde en lagändring.

Kruxet har ju vart att många bostadsägare varken får bo permanent i sina bostäder ELLER ens hyra ut sina bostäder som dom själva behagar utan måste gå via turismföretaget på komplexet där bostaden ingår. Och då ofta till en ersättning som nästan liknar en symbolisk summa på runt 3000 euro per år.

Trots att lagen säger vad den säger så är det många som ändå bor permanent i sina bostäder och hyr ut sina bostäder och vissa har fått böter uppemot 2000 euro för detta.

Så ja, rent krasst kan man ju se det här som ett bakslag för alla dom som krigar för sina rättigheter att nyttja sin bostad som man vill. MEN, den nya lagen som reglerar uthyrning av fritidsbostäder är inte klar än. Den är på gång. Vi får bara vänta och se vad det hela landar i.

Kanarieöarnas bästa cider kommer från Gran Canaria!

Det har vart cidertävling på Kanarieöarna nyligen. Kanarieöarnas bästa cider skulle utses, bland annat. 23 olika cider från 12 producenter på Kanarieöarna deltog i tävlingen. Gran Canaria skickade 13 olika cider från 7 musterier, Teneriffa deltog med 6 olika cider från 3 musterier, La Palma deltog med 3 olika cider från 1 musteri och El Hierro ställde upp i tävlingen med 1 cider från 1 musteri.

En oberoende panel bestående av 8 provsmakare med näsa för analys av den här typen av produkter va jury och vinnaren som utsågs va en cider från Gran Canaria faktiskt. Jajjemen. Kanarieöarnas bästa cider heter Niebla espumosa etiqueta negra och kommer alltså från Gran Canaria. Närmare bestämt från Bodegas FRP. Dom vann även pris för bästa ekologiska cider. Bodegas FRP är ett familjeföretag i Valleseco som odlar sina äpplen på 1000 meters höjd där frukten får precis rätt antal timmar i kylan för att få en lite högre sockerhalt, högre alkoholhalt och den aromatiska intensitet som alltså gav deras cider guldet i denna officiella cidertävling på Kanarieöarna. Detta skriver Canarias7.

Niebla Espumosa Etiqueta Negra – Kanarieöarnas bästa cider 2024.

Borgmästaren i Valleseco verkade mycket nöjd och säger till Canarias7 att Valleseco är en pionjär inom äppelodling och att han spår en stor framtid för branschen.

Och såhär på självaste nationaldagen kan det ju passa fint att fira med lite bubbel. Varför inte byta ut bubbeldruvan mot cideräpple. Niebla Espumosa beskrivs såhär när man översätter det rakt av från spanska:

Niebla espumosa etiqueta negra är till utseendet blekgul med gröna skiftningar, klar och lysande, med mycket fina och väl integrerade bubblor. Doften är mycket ren, med inslag av äppelblom och citrus, nyanser av bakverk och kryddor; och i munnen visar den upp eleganta och mycket väl integrerade bubblor, en balanserad, frisk och livlig syra, omslutande tanniner och en eftersmak av nötter och färska örter.

Låter det trevligt? Ja är du sugen på att skaffa dig en flaska av Kanarieöarnas bästa cider så får du göra en liten utflykt till Valleseco och besöka Bodegas FRP på adressen Calle Párroco José Hernández Acosta 11 i Valleseco.

Valleseco ligger ju på norra sidan av ön i närheten av Teror så enklaste sättet att ta sig dit är att ta motorvägen GC1 mot Las Palmas. Kör man den vägen så tar det strax över en timme att ta sig dit.

Känner man sig lite mer äventyrlig, har tiden på sin sida och vill kombinera utflykten med att mysa lite i bergen så kan man köra via Fataga, Ayacata, Tejeda och Lanzarote för att sen landa i Valleseco. Tar man den vägen så tar det ungefär två timmar utan stopp.

Lyckas ni lägga vantarna på en Niebla Espumosa Etiqueta Negra så får ni jättegärna höra av er och berätta vad ni tyckte om den. Det vore spännande att höra och jag tror inte jag är ensam om att tycka det. Du mailar in som vanligt på putte(snabela)grancanariapodden.se

Matpriserna ökar på Gran Canaria

Ja inflationen sätter rejäl press på ekonomin runt om i världen. Personligen fick jag en chock av guds nåde när jag skulle handla 2 liter apelsinjuice på en matbutik i Växjö häromveckan och såg att den kostade snudd på 50 riksdaler. Det blev ingen apelsinjuice den dagen kan jag säga.

De flesta av mina vänner och bekanta som har hälsat på på Gran Canaria de senaste åren har alltid skinit upp av lycka när vi handlat på matbutikerna och sagt ”så billigt här är”. Och när vi jämfört lite grovt så har vi kommit fram till att maten är, eller åtminstone har vart, ca 15% billigare på Gran Canaria än i Sverige. Vissa produkter i alla fall. Det beror väldigt mycket på. Men, även Gran Canaria blir ju påverkad av inflationen så klart och Canariajournalen skrev häromdagen att de tre sakerna som ökat mest i pris på Kanarieöarna sen förra året är maten, gasen och elen. Priserna på livsmedel har ökat över 6% sen april förra året. Men det finns livsmedel som har ökat med, hör och häpna, över 45% sen april förra året och där hittar vi bland annat matoljor och matfett.

Andra produkter som har skenat iväg i pris är potatis som har ökat med nästan 22% sen förra året och fårköttet har ökat med över 21%.

Matpriserna ökar på Gran Canaria.

Hur är det att turista på Gran Canaria i år då? Är det ungefär som förra året eller har sånt också blivit dyrare? Ja man kan ju säga såhär. Samtidigt som får och potatis har ökat med runt 20% så har restaurangpriserna ”bara” ökat med 5%. Att bo på hotell och liknande har så klart också blivit dyrare och man räknar med att priserna har gått upp runt 6% sen förra året vid den här tiden.

Men det finns även produkter som har gått emot inflationen och trots allt blivit billigare. Ja faktum är att kläder har blivit 0,8% billigare och skor har blivit 1,9% billigare sen förra året vid den här tiden.

Ja det är som Per Gessle sjunger, tuffa tider. MEN, det går faktiskt att spara en hel del pengar när man reser till Gran Canaria. I alla fall om man är Gran Canaria Podden lyssnare. Jajjemen. För faktum är att vi har ett nyhetsbrev som kommer ut ett par gånger per år och som är fullproppat med nyttiga rabatter på Gran Canaria. Och varför inte spara ett par tusenlappar på sin resa om man kan? Nyhetsbrevet är så klart helt gratis och du hittar det på www.GranCanariaPodden.se/prenumerera

Jag sitter faktiskt just nu och sätter ihop nästa säsongs nyhetsbrev med rabattbonanza och du som lyssnare och Gran Canaria-älskare kan så klart vara med och påverka här. Vilka butiker och företag på Gran Canaria skulle du vilja ha rabatt hos? Eller vilka produkter och tjänster skulle du helst få rabatt på? Skriv in till mig på putte(snabela)grancanariapodden.se och berätta så ska jag se vad jag kan göra. Gran Canaria Podden har ju tiotusentals lyssnare och läsare varje månad och tillsammans är vi ju stora och kan påverka. Så hör av dig med dina tankar så hörs vi!

Man får dricka mer apelsinjuice på Gran Canaria istället.

Tre biluthyrare i Playa del Ingles utan tillstånd stängs ner

Ni som har hängt med här i Gran Canaria Podden ett tar har ju redan förstått att det inte är särskilt ovanligt med restauranger som saknar tillstånd och klubbar som saknar licenser på Gran Canaria. Och det kan pågå i decennier. Så som nyligen i Puerto Rico tillexempel där myndigheterna nyligen fick upp ögonen för ett par restauranger som saknade tillstånd men som hade haft igång sin verksamhet i över 30 år. Ja det är lite humor det där. Men det har säkert sina förklaringar om man skulle lyfta lite på locket och gräva lite. Men men…

Nu är det tyvärr så att det inte bara är restauranger och klubbar som poppar upp utan tillstånd. Nej det sker även i andra sektorer. Och Canarias7 skrev nyligen att man nu stänger tre stycken biluthyrningar i Playa del Ingles. Biluthyrarna som saknat tillstånd för sina popup-kontorsmoduler och som nu spikas igen av polisen är Autos Omega Alquiler de Coches som har legat vid Tinachelägenheterna samt Jet2 Cars och Secret Cars som har legat vid Jumbo Shopping Center. Kul namn på den sista där. Secret Cars. Ett mer passande namn på en biluthyrare utan tillstånd får man ju leta efter.

Dom här tre biluthyrarna fick 48 timmar på sig att bomma igen och få bort sina kontor, som ofta bara består av en sminkad barack. Huruvida det har funkat bra att hyra bilar av dessa biluthyrare trots avsaknad av tillstånd har jag tyvärr ingen information om. Men om någon av er som lyssnar har hyrt bil via dessa så får ni gärna höra av er på mailen och berätta.

Fejkdoktor på Gran Canaria riskerar 30 års fängelse

Ja det ska ju mycket till att det ska gå på röven bara för att man äter mat på en restaurang som saknar tillstånd. Men att hyra en bil från en aktör som saknar tillstånd kan ju bli en riktig cirkus om olyckan skulle vara framme och det blir en tvist av det hela.

Men det finns ju olika grader i helvetet och en verksamhet där det är än viktigare att aktören innehar rätt licenser och tillstånd och utbildningar är ju privatläkare. Och nu riskerar en kvinna i Las Palmas över 30 års fängelse för att ha injicerat flytande silikon i ansiktet på 37 olika kvinnor och för att ha utgett sig för att vara läkare när hon i själva verket helt saknat kvalifikationer för att göra den här typen av kosmetiska ingrepp.

Kvinnan är ursprungligen från Colombia men är spansk medborgare och har utfört ingreppen i sitt hem i Las Escaleritas i Las Palmas. Istället för att använda Hyaluronsyra i sina klienters läppar så har hon alltså använt sig av ett sorts flytande silikon. Ett fyllnadsmaterial som inte är godkänt i Spanien. Ingreppen ska ha skett mellan 2016 och 2019 och ha kostat 150 euro per stycket.

Flera av offren fick konsekvenser av ingreppen så som skador i ansiktet runt läppar, ögonbryn och näsa och en handfull fick till och med opereras akut för att lindra smärta och tydliga estetiska skador. Detta skriver Canarias7. Flera av kvinnorna ska ha fått överkänslighet i läpparna och smärta i läpparna samt granulom, små kornformade svullnader i läpparna som uppstår på grund av silikonet.

Kvinnan tjänade strax över 8500 euro på dessa 37 kvinnor men riskerar nu att behöva betala 5000 euro till var och en av offren. Totalt skulle skadeståndet uppgå till 185 000 euro dvs strax över 2 miljoner svenska kronor.

Doktor eller inte – that is the question!

Ja skönhetsingrepp har blivit allt mer populärt i vår värld och det känns som att var och en är villig att lägga sig under kniven och kanylen. Och inte sällan passar folk på att göra den här typen av ingrepp i samband med en semester. Och om du går i tankarna att göra något liknande så se för guds skull till att kolla upp kliniken ordentligt innan. För när det går på röven så går det rejält på röven om det skulle visa sig att kliniken saknar tillstånd, kompetens och rätt produkter. Utan att veta någonting om den Colombianska kvinnans privatekonomi så kan jag ju tänka mig att de flesta inte har 185 000 euro att betala ut i skadestånd bara sådär. Så va inte dumsnål. Safety first. Det är trots allt din kropp eller ditt ansikte vi pratar om här. Något som du ska leva med i resten av ditt liv.

Svenskar och Norrmän tog guld och silver i rally på Gran Canaria

Ni som har vart uppe i bergen på Gran Canaria vet ju vilken överdimensionerad gocart-bana ön är. Det svänger till höger och vänster om vartannat och man får leta länge och väl om man ska hitta en raksträcka som är längre än 100 meter. Det är ett rent och skärt paradis för motorcyklister som mig kan jag säga. Och har du inte lyssnat på avsnitt #28 som heter ”Hur är det att köra motorcykel på Gran Canaria” så tycker jag du ska göra det. Gillar du att köra motorcykel så kommer du inte bli besviken. Det lovar jag.

MEN, dessa slingriga vägar lämpar sig även väldigt väl för rally. Något som brukar gå av stapeln åtminstone en eller två gånger per år på ön. Och Canariajournalen skrev nyligen att Rally Islas Canarias nyligen genomfördes och faktum är att två svenskar knep både guldet och silver i juniorklassen. Jajjemen! Mille Johansson med kartläsare Johan Grönvall vann guldet och Calle Carlberg med sin norske kartläsare Jorgen Eriksen tog hem silvret. Strongt jobbat gubbar! Jäklar vad ledsen jag är att jag inte va där och kunde titta på spektaklet. Hoppas ni kommer tillbaka nästa år igen då Rally Islas Canarias kommer att ingå i världsmästerskapet WRC.

Har ni inte kikat på rally på Gran Canaria så kan jag varmt rekommendera det. Det är en perfekt utflykt om man känner för att lämna stranden en dag eller så. Bara packa ner lite matsäck, dryck och solkräm och hatt i en väska och ge er ut till lämplig bergsknalle och njut av bilarna som brassar förbi.

Foto: Andre Lavidinho/@World/Red Bull Content Pool

Kuriosa

Innan vi tar en kik på vädret, sporten och calimarapporten så ska vi dra av 5 snabba som det inte är så mycket att orda om egentligen.

  1. Den tyska matbutiken Aldi öppnar butik i Sonnenland i augusti. Grattis till er som hänger där.
  2. En el-scooter körde mer än tre gånger så fort som man får i Las Palmas. I 80 knyck körde paret genom huvudstaden när polisen ingrep. Det här är den andra el-scooter fartdåren som polisen i Las Palmas haffar på kort tid. Den förra körde i över 100 kilometer i timmen.
  3. Man har fångat in färre av den Kaliforniska kungssnoken i år. Detta skriver Canarias7. Man tror att det beror på den ovanligt höga temperaturen som gör att ormarna håller sig mer i sina hålor. Förra året hittade man 400 ormar under årets första fyra månader men detta året har man bara hittat strax över 300 stycken.
  4. Polisen i Telde haffade 30 bilförare på 15 dagar för rattfylleri. Sexton av dessa bilförare fick böter mellan 500 och 1000 euro. Detta skriver Canariajournalen.
  5. Det sker färre bostadsinbrott i Las Palmas än i övriga Spanien. Detta skriver Canarias7. Mellan januari och mars så va det strax över 4,2 bostadsinbrott per 10 000 hem i Las Palmas och faktum är att det är mindre än hälften om man jämför Spanien där det i snitt skedde över 9,5 bostadsinbrott per 10 000 hem. Det gillar vi. Las Palmas är en stigande stjärna i många avseenden. Alicante är staden med flest bostadsinbrott med över 25 per 10 000 hem. Dvs dubbelt så många som i snitt och nästan 6 gånger flera än i Las Palmas.

Väder – Sporten och Calimarapporten

Då mina vänner ska vi se hur vädret blir framöver. Mja det ser tyvärr mörkt ut på tiodagarsprognosen. Man kan räkna med regn i ungefär 8 dagar framöver och vi pratar om 6-15 millimeter per dag. Nej vänta, nu kollade jag ju på väderrapporten över Sverige…

Ett ögonblick ska vi se. Maspalomas ja. Så. Nej men det blir kanonväder så klart. Det blir växlande målnighet 5-6 dagar framöver och sen på onsdag nästa vecka spricker det upp och blir soligt igen. Temperaturen ligger mellan 17-19 på nätterna och 23-25 på dagarna.

På norra Gran Canaria och Las Palmas så liknar det faktiskt lite mer prognosen för sverige för där finns det faktiskt viss risk för regn nästan varje dag 10 dagar framöver. Det är inte så många millimeter per dag dock. Vi snackar 1-2 millimeter per dag ungefär.

På Calimafronten ser det bra ut just nu nivåerna ser ut att ligga mellan 0-50 fram till tisdag och onsdag då nivåerna ökar en aning till 51-100. Så hopp och lek med andra ord. Njut av vädret och den friska luften. Och skulle det trots allt regna i Las Palmas så ta en taxi eller buss ner till Lorenzo i södern och njut av solen där. Ön är ju inte särskilt stor men vädret kan skilja sig brutalt mellan olika städer på grund av mikroklimaten.

Basket på Gran Canaria

Så sporten då. Vi börjar med basketen. Som ni kanske minns från förra avsnittet av Veckans Gran Canaria Nyheter så är basketsäsongen 2023/2024 över och Gran Canaria landade till slut på en 7e-plats efter att ha fått spela kvartsfinal mot Real Madrid och förlorat två matcher på rad.

Nu står det klart att det blir Real Madrid mot Murcia i final och första finalmatchen spelas nu på lördag klockan 20:30. Man spelar bäst av fem matcher så det lag som först vinner 3 matcher blir alltså spanska mästare i basket.

Fotboll på Gran Canaria

Så fotbollen då. UD Las Palmas har spelat sina två sista matcher för säsongen sen vi tjötade sist. Först mötte dom Cadiz på bortaplan och då slutade matchen 0-0. Sen mötte dom Alavés på hemmaplan och där slutade matchen 1-1. Detta gör att Las Palmas tappar ytterligare två placeringar i La Liga och slutar på en 17e plats den här säsongen.

Vann ligan gjorde Real Madrid som nu firar 36 La Liga titlar och näst flest La Liga titlar har Barcelona med sina 27 vinster.

Och med det mina vänner hoppas jag att ni känner er mätta och belåtna för den här gången. Det är alltid lika trevlig att tjöta lite med er även om det mestadels är en evigt pågående monolog. Hoppas att ni får en supertrevlig nationaldag och att det inte regnar för mycket på er om ni befinner er i Sverige eller Norge!

Vill du förkovra dig i mer spännande information om Gran Canaria så hittar du många fler avsnitt av Gran Canaria Podden som du kan utforska. Och vill du ha fler nyheter från de lyckliga öarna så kan du med fördel surfa in på Canariajournalen.se eller .no. Där hittar du det senaste på både svenska och norska.

Nu ska jag ut och åka lite inlines innan det börjar regna igen. Jag säger tack för mig och husbilen från dom småländska skogarna. Ni är mjölken!

Ok amigos, que tengan un buen dia.

Hasta luego.

Ciao!