Här sparar du 4 kronor PER LITER bensin på Gran Canaria!

Lyssna på detta poddavsnitt via Spotify:

Lyssna på detta poddavsnitt direkt i din webbläsare:

Hola señoras y señores och varmt varmt välkomna till Gran Canaria Podden! Oavsett om du är turist på ön eller om du bor här heltid eller halvårsvis. Detta är podden för alla som förstår svenska och som älskar Gran Canaria och jag som blåser vind i seglen på den här skutan heter som vanligt Patrik ”Putte Appelquist.

Jag tänkte börja det här avsnittet i moll för att sen så sakteliga gå över i dur. För det är med djup sorg som jag kan berätta att mangosäsongen officiellt är över för denna gången. Så är det. Vi har precis kommit in i november och jag plockade ner de sista mangosarna från träden igår. Aaa de tufft. Jag älskar mango. Det har vart en extrem lyx att kunna klämma i sig fem mango på raken direkt från träden utan att betala en spänn för dem. Men men, nu kommer det nya frukter istället. Kaktusfrukten Tounos är på gång. Ni vet dom där rosa-lila frukterna som sitter på kaktusarna. Dom är ju helt okey. Innehåller en hel del kärnor och sticks lite å så men de ska tydligen vara galet nyttiga. Jag tror inte det kryllar av dem nere i städerna så ni får hyra en bil eller en moped och ta er upp i bergen så kommer ni snart stöta på den utefter vägarna. Men akta er för taggarna för bövelen. Dom är små som satan och sticks utan bara fasen. Så ta med en liten kniv eller nå så ni kan skära bort dem.

Och när ni ändå är ute och kör så kan ni ju passa på att tanka era fordon på Gran Canarias billigaste bensinstation. För det va ju där vi lämnade diskussionen i förra avsnittet som handlade om vad bensin och diesel kostar på Gran Canaria. Då lovade jag att berätta vart man kan tanka för att spara 4 kronor per liter bara genom att tanka på rätt ställe.

Och en liten rättelse ang förra avsnittet skulle sitta på sin plats också. Det va nämligen så att jag ju glömde nämna det att man just nu får 20 cent rabatt per liter när man tankar här på ön. Har jag förstått det rätt så är det staten som har kommit in och subventionerat priset. Detta betyder att alla priser som nämndes i förra avsnittet ska sänkas med ytterligare två kronor.

Det betyder således att du just nu, med rabatten inräknad, kan tanka 95-oktanig bensin för mellan 11 kronor och 15 kronor per liter här på ön. Dieseln kan du således tanka för mellan 13 och 15 kronor per liter med rabatten inräknad. Det är lite oklart hur länge den här rabatten eller subventionen hänger kvar och man har redan förlängt hur länge den ska gälla. Men så länge inflationen är hög och kriget Östeuropa pågår så kan jag tänka mig att rabatten är kvar.

Och detta för oss in på dagens fråga, nämligen;

Vart på Gran Canaria ska man tanka för att spara 4 kronor per liter bensin?

Om detta mina vänner ska vi snart bli varse!

I dessa tider med hög inflation och galna elpriser så får man försöka se över sina utgifter och varför då betala fyra kronor extra per liter bensin eller två kronor extra per liter diesel? It doesnt make sense så klart.

Jag tänkte att vi börjar bakifrån. Vi börjar med att lägga på minnet vart vi INTE ska tanka. Dvs vart det är som allra dyrast att tanka på ön.

Vart är det dyrast att tanka på Gran Canaria?

På sista plats:

Vad du än gör så tanka inte på CEPSA i Las Palmas. Det är nämligen den dyraste macken på ön just nu. Där får man idag pynta 16,68 kronor per litern. Drar man av rabatten så blir det 14,50 per liter. Och det kan ju låta billigt om man jämför med svenska priser MEN…jag har ju lovat att berätta vart man kan spara 4 kronor per liter när man tankar på Gran Canaria. Och det löftet ska jag hålla.

Utgår vi från det dyraste priset på 14,50, inklusive rabatten alltså, så måste vi alltså ner på, hör och häpna, 10 kronor och 50 öre per liter bensin för att vi ska spara 4 kronor per liter. När tog man dom orden i sin mun sist? Va det på Göran Perssons tid? Nu sitter ni där som ena Örebroare å ba ”de går aldri”. Men jorå, tillåt mig överbevisa er mina damer och herrar! Prisskillnaden mellan olika städer och mackar är enorm här så hur knasigt det än låter så går det faktiskt att spara 4 kronor per liter här om man vet vart man ska tanka och inte.

Men innan jag avslöjar vart ni ska tanka så vill jag lyfta ytterligare ett varningens finger för vart ni inte bör tanka och det är ett område som ligger på öns norra sida typ något väster om Las Palmas som heter Arucas. Här tankar du som BILLIGAST för 14.20 kronor per liter. Fråga mig inte varför bensinen är så jäkla dyr här men så är det. Nu är det ju relativt få svennebananer där uppe och ränner så jag tror ju inte att ni som lyssnar är i riskzonen. Men nu är det sagt i alla fall!

Vad kostar bensinen i Maspalomas?

Kan det va så att det är absolut billigast att tanka i Maspalomas där alla turister hänger? Nej självklart är det inte så. Billigaste stationen i Maspalomas just nu är CEPSA. Dom tar 13,9 kronor per liter.

Vad kostar bensinen i Puerto Rico?

Kan det va så att öns billigaste bensin finns i Puerto Rico? Ja vad tror ni? Puerto Rico är ju också en turistmagnet av guds nåde. Nej självklart är det inte heller här som bensinen är billigast på ön. Här tankar du som billigast för 14,1 kronor per liter på en mack som heter Puerto Rico SA.

Vad kostar bensinen i Las Palmas?

Jag nämnde tidigare att öns just nu dyraste bensin går att köpa på CEPSA i Las Palmas för 14,50 kronor per liter. Det lustiga är att i SAMMA STAD bara 3 kilometer bort kan du tanka på Petroprix för 11 kronor litern. Dvs 3,50 kronor PER LITER billigare! Aaaa nu känner ni hur vi börjar närma oss de där 4 kronorna per liter som jag har utlovat!

NU mina vänner, ska jag avslöja vart på ön man ska tanka för att spara 4 riksdollar per liter!

Vi kör en liten cliffhanger på den å så kör vi en jingel emellan ba för att bygga upp lite stämning! Ja så gör vi!

Billigast bensin på hela ön, dvs bensin för 10,50 kronor per liter, dvs fyra kronor billigare än den dyraste bensinen ska man tanka i städerna:

Agüimes, Ingenio och Telde!

Alla dessa tre städer ligger i princip som ett pärlband ovanför varandra på östra sidan av ön. Och för att tanka så billigt så ska man uppsöka bensinstationerna Petroprix eller Plenoil. Faktum är att Petroprix innehar fem av sex positioner på listan över de sex billigaste bensinstationerna på Gran Canaria.

billigast bensin på gran canaria
Bensinen på Gran Canaria är som billigast i Telde Ingenio och Aguimes

Jaha tänker du. Östra sidan av ön ja. Då kostar det en förmögenhet att åka dit. Jag och käringen sitter ju i San Augustin. Naej så långt är det faktiskt inte till Agüimes. Det är bara 2,5 mil från San Augustin om man tar den kortaste vägen. Min rekommendation är att man kombinerar det med en söndagsutflykt eller liknande. Åk till de naturliga poolerna i Castillo del Romeral eller åk och fika i Arinaga och så tankar ni på väg hem sen. Eller passa bara på att svänga av till Agüimes om ni kommer från flygplatsen eller om ni har vart å njutit av Las Palmas eller shoppat i Telde. Tankar man fullt och har en tank på 60 liter så blir ju besparingen uppemot 240 kronor per tankning lite beroende på vart man kör ifrån.

Vill du kolla vad bensinpriserna ligger på just nu så titta in på den här sajten:

https://mas.laprovincia.es/gasolineras-canarias/gran-canaria/precio-gasolina-95.html

Och med det mina vänner så hoppas jag att jag har besvarat frågan vart man ska tanka på Gran Canaria för att spara 4 kronor per liter bensin. Kom ihåg att bensinpriset rör sig fort upp och ner så det som gäller idag kanske inte gäller imorgon. För att hålla koll på de billiga bensinstationerna så kan ni gå in på GranCanariaPodden.se och klicka på det här avsnittet så finns där en länk listar alla bensinmackar på Gran Canaria i realtid.

Om du tyckte om dagens avsnitt av Gran Canaria Podden så får du gärna visa din uppskattning genom att följa podden i din podcastspelare och följa oss på Facebook. Det skulle jag verkligen uppskatta. Å bjud gärna in en vän som älskar Gran Canaria vetja. Ju fler vi blir desto roligare blir det ju!

Har du några frågor om Gran Canaria eller podden eller har önskemål på saker som jag borde ta upp i podden eller är intresserad av att sponsra podden så är du varmt välkommen att höra av dig till mig på putte(snabela)grancanariapodden.se

Ok amigos, que tengan un buen dia.

Hasta luego!

Ciao!