Hur stor är tidsskillnaden mellan Sverige och Gran Canaria?

Lyssna på detta avsnitt via Spotify:

Lyssna på detta poddavsnitt direkt i din telefon, surfplatta eller dator:

Hola señores y senoras och varmt välkomna till dagens avsnitt av Gran Canaria Podden med mig Patrik ”Putte” Appelquist. Hoppas allt är bra med er oavsett om när är här på ön och gottar er eller om ni sitter i Sverige och planerar inför nästa Gran Canaria-resa.

Det är den 13e oktober idag och solen skiner och fåglarna kvittrar här på ön. Klockan är bara 09.30 så temperaturen har inte riktigt kommit igång än men det ska bli uppemot 27 grader och sol idag och jag är ju ledig så det blir högst troligtvis en tripp till stranden i meloneras idag.

Men innan vi drar igång podden så skulle jag bara vilja tacka alla er som har lyssnat och lyssnar på podden. Det är fantastiskt roligt att se att så många har hittat hit alla redan trots att vi precis har dragit igång den här digitala resan på paradis-ön Gran Canaria. Tycker du att resan har vart trevlig so far så tipsa en vän eller bekanta att lyssna på podden. Kanske känner du någon som redan älskar Gran Canaria eller kanske någon som skulle bli förälskad i ön om de bara kom hit.

Hur eller hur. Nu drar vi igång dagens avsnitt!

Tidsskillnaden är viktig att hålla koll på för vissa

Är man pensionär eller jobbar på plats i landet man befinner sig i så är kanske inte tidsskillnaden något större problem egentligen. Det spelar liksom ingen större roll om det är natt i Sverige när det är dag där man befinner sig. Man är inte så beroende av de svenska kontorstiderna.

Men jobbar man som jag som digital nomad, dvs att man har ett jobb som man kan sköta via sin dator varifrån som helst, och kanske särskilt om man jobbar som digital nomad mot ett svenskt företag så kan det vara viktigt att tidsskillnaden mellan Sverige och landet man befinner sig i inte är för stor. Jag minns när jag jobbade med gatubarn i Nicaragua och startade ett klädmärke för att skapa arbetstillfällen på soptippen där barnen bodde. Då va det riktigt lurigt med tidsskillnaden för tidsskillnaden va så stor att jag va tvungen att gå upp väldigt tidigt på morgonen för att hinna prata med kunder och leverantörer innan de gick hem för dagen. Alternativet va att ta mötena runt 12 eller 01 på natten precis när svenskarna hade kommit till kontoren men då va man ju så galet mosig i bollen att det sista man ville prata om va företagande.

Och detta leder oss in på dagens fråga, nämligen:

”Är det någon tidsskillnad mellan Sverige och Gran Canaria?”

Om detta mina vänner, ska vi snart bli varse…

tidsskillnad sverige gran canaria
Tidsskillnaden mellan Sverige och Gran Canaria

Är det någon tidsskillnad mellan Sverige och Gran Canaria?

Det korta svaret på den frågan är: Ja det är en tidsskillnad mellan Sverige och Gran Canaria. MEN trots att ön ligger 6 timmar bort i höjd med Nordafrika så är tidsskillnaden inte större än en timme. Kan ni gissa vilket land som ligger före och efter? Aa Gran Canaria ligger efter en timme faktiskt. Så när mina kollegor i Sverige börjar jobba klockan 08.00 svensk tid så är klockan bara 07.00 här på ön. Men jag har en bra och flexibel arbetsgivare så jag har kunnat förskjuta hela min dag med en timme bara. Dvs jag börjar jobba 08.00 Gran Canarisk tid och jobbarr således en timme längre än mina svenska kollegor.

Och detta är ju helt perfekt för digitala nomader som jobbar mot svenska företag eller med svenska kunder. En enda timmes tidsskillnad är ju enkel att hantera. Och faktum är att det finns en hel del digitala nomader här på ön men av lite olika anledningar så tycks de flockas på norra sidan i öns huvudstad Las Palmas. Jag kan väl tänka mig att det är för att Maspalomas och de små badorterna här omkring är så galet turistiga och saknar lite av själen som man kanske söker om man ska bo längre tid på ett ställe. Jag tänker att det blir ett separat avsnitt längre fram om just skillnaderna mellan Las Palmas och Maspalomas faktiskt. Det finns mycket att säga om det.

Och med det mina vänner så hoppas jag att jag har svarat på frågan huruvida det är någon tidsskillnad mellan Sverige och Gran Canaria.

Jag som spelar in den här podden heter Patrik ”Putte” Appelquist och heter @PuttePaLuffen på Instagram.

Har du några frågor om Gran Canaria eller podden eller har önskemål på saker som jag borde ta upp i podden eller är intresserad av att sponsra podden så är du varmt välkommen att höra av dig till mig på putte(snabela)grancanariapodden.se

Nu ska jag packa och åka till stranden!

Ok amigos, que tengan un buen dia.

Hasta luego!