10 vanliga frågor om Anfi del mar på Gran Canaria

Vad är ”Anfi del Mar” på Gran Canaria?

Anfi del Mar är en strand eller kanske snarare en semesteranläggning på Gran Canarias sydvästkust. Är det sol och bad du är ute efter så gör du helt rätt i att röra sig till den här delen av ön där Anfi del Mar och badorterna Arguineguín, Puerto Rico mfl ligger.

Semesteranläggningen ”Anfi” brukar kallas för ”Gran Canarias Karibien” på grund av att vattnet ofta är kristallklart här och att sanden på stranden faktiskt kommer från Bahamas i Karibien. Det är nämligen så att hela Anfi är byggt av en norsk entreprenör på 90-talet som fraktade hit 500 ton sand och skapade denna fantastiska strand. Stranden är väldigt populär och har fått 4,6 av 5 i betyg på Google.

Som du säkert vet så är södra Gran Canaria lite av ett pensionärsparadis. Hit åker många äldre för att koppla av, promenera och njuta av värmen och solen. Men på Anfi del Mar är medelåldern på besökarna ganska mycket yngre skulle jag vilja påstå. Om medelåldern är 50 på andra stränder så är medelåldern här kanske runt 30. Det är en lite yngre vibe helt enkelt.

anfi del mar gran canaria
Anfi del Mar på Gran Canaria.

Vart ligger Anfi del Mar?

Anfi del Mar ligger precis mitt emellan norrmännens favoritstad Arguineguín och den omåttligt populära turiststaden Puerto Rico. Jag skulle nästan vilja påstå att det ligger i hjärtat av badturismen. Klicka här för att se vart det ligger på Google Maps.

Härifrån är det enkelt att ta sig med buss eller taxi till resten av städerna i södern. Buss är väldigt billigt att åka och taxi är ungefär 25% billigare på Gran Canaria än i Sverige.

Vill man så kan man gå från Anfi del Mar till Puerto Rico. Det är faktiskt ganska många som gör det. Det är en rejäl tur dock. Det tar ca 3 timmar enligt Google och då går man såhär:

anfi del mar puerto rico gran canaria promenad
Man kan promenera från Anfi del Mar till Puerto Rico.

Hur är vädret vid Anfi del Mar?

Vädret vid Anfi del Mar är nästan alltid bra. Här på sydvästra delen av Gran Canaria, jämfört med norra delen av ön, är det i princip alltid soligt och det blåser mycket mindre än vad det gör på östkusten eftersom det oftast ligger på vind från väst mot Gran Canaria. Sydspetsen och bergen stoppar upp det mesta av vinden – till alla badgästers stora förtjusning så klart. Detta har säkerligen bidragit till att städerna på sydvästkusten har blivit ”badorter” och favoritresmål för de som älskar sol och bad. Avsaknaden av blåst gör också att vattnet brukar vara extremt lugnt här. Nästan inga vågor alls – vilket passar små barn väldigt bra.

Mer om vädret på Gran Canaria:

Hur är vädret på vintern på Gran Canaria?

Hur är vädret på Gran Canaria i november?

Hur är vädret på Gran Canaria i december?

Hur är vädret på Gran Canaria i januari?

Hur är vattentemperaturen vid Anfi del Mar?

Vattentemperaturen vid Anfi varierar mellan 17-25 grader beroende på årstid och temperaturskillnaden mellan olika stränder på ön är sällan mer än 0,5 grader. Däremot är ju vädret väldigt olika på olika delar av ön och vi vet ju alla att det är varmast och skönast att bada när solen lyser. Vill du veta mer om vattentemperaturerna på Gran Canaria så hittar du det i ett inlägg här. Där specificerar vi hur temperaturen rör sig upp och ner månad för månad.

Vad kan man göra vid Anfi del Mar?

Förutom att sola och bada så kan man promenera runt bland butikerna i shoppingscentrat ”Anfi Plaza” och restaurangerna som ligger vid semesteranläggningen. Många tycker om att gå ut på den hjärtformade ön och titta på fiskarna som simmar i kanalen runt ön. Här kan man även paddla kajak, köra vattenscooter, dyka eller paddleboarding. Den som hellre vill hänga på en beach club kan göra det. Kommer du med båt till Anfi så finns det en privat marina där man kan lägga till och även hyra båtar för sportfiske eller dykning och liknande. Här finns även fitnesscenter och tennisbanor och för den som gillar golf finns banor ett stenkast bort.

Bland restaurangerna hittar du både internationella och lokala kanariska restauranger.

Kan man bo vid Anfi del Mar?

Ja absolut. Det finns ett flertal olika hotell både på och i närheten av stranden. De flesta är av lite lyxigare mått mätt och erbjuder både hotellrum och lägenheter och många av dem har fantastisk havsutsikt.