Väder Puerto Rico Gran Canaria

Många tänker nog på den lilla ön i Karibien när de hör ”Puerto Rico” men faktum är att det finns en stad på Gran Canaria som också heter Puerto Rico och som ligger på Gran Canarias sydvästkust. Hit vallfärdar miljontals turister varje år på grund av främst två saker. Det fantastiska vädret och de fina stränderna.

Väder i Puerto Rico Gran Canaria

Vädret i Puerto Rico Gran Canaria är fantastiskt året om. På sommaren är det galet varmt (uppemot 28 grader i skuggan) och regnar i princip inte en droppe på flera månader. På vintern är det ungefär som svensk sommar i Puerto Rico med temperaturer mellan 18-22 grader i skuggan. Värt att notera är att solen nästan alltid skiner i Puerto Rico och av den anledningen är den upplevda temperaturen högre än 18-22 och kanske snarare runt 25-26 grader.

puerto rico gran canaria

Regn i Puerto Rico Gran Canaria

Jag nämnde att det är som ”svensk sommar” i Puerto Rico på sommaren. Det stämmer om man ser till temperaturen MEN det regnar väldigt lite i Puerto Rico och i södra delen av Gran Canaria jämfört med den norra delen. Oktober är den ”regnigaste” månaden i Puerto Rico men med tanke på att det historiskt sett vart max 2 regndagar i oktober så är det inte särskilt farligt. Puerto Rico och hela södra delen av Gran Canaria är ett så säkert kort man kan få om man är ute efter bra väder, sol och bad och strandhäng.

Mer om väder på Gran Canaria

Vill du veta mer om hur vädret är på Gran Canaria så rekommenderar jag dig att läsa eller lyssna på följande avsnitt:

”Hur är vädret på Gran Canaria vintertid”.

”Gran Canaria väder november”

”Gran Canaria väder december”

”Gran Canaria väder januari”