Gran Canaria väder december

December kan va en tuff månad vädermässigt i Sverige. Fick man inte nog med sol under sommaren som gick så är det lätt hänt att man behöver fylla på d-vitaminförrådet genom att ta en resa till Gran Canaria i december. Men hur är vädret och temperaturen på Gran Canaria i december egentligen? Är det svensk sommarvärme fortfarande eller behöver man pylsa på sig massa kläder? Hur är temperaturen på natten på Gran Canaria i december? Dessa frågetecken ska vi räta ut nu!

Temperatur Gran Canaria december

I december är temperaturen ca 21 grader på dagarna och runt 15 grader på nätterna. Återigen är det viktigt att komma ihåg är att man mäter temperaturen i skuggan. Eftersom det allt som oftast är strålande sol på Gran Canaria, så även i december, så det gör att den ”upplevda temperaturen” är högre än vad termometern säger. Kanske runt 24-25 på dagarna om solen ligger på. Som vi beskrivit förut så kan det i norra delen av Gran Canaria (Las Palmas tex) vara så att temperaturen upplevs som mycket lägre. Detta eftersom det mycket oftare är molnigt där på vintern så man får inte de varma solstrålarna på sig på samma sätt som man får i södra delen av ön så som San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguín, Puerto Rico och Puerto de Mogan.

Lite grovt räknat kan man säga att vädret på södra Gran Canaria i december består av 73% soliga dagar, 23% delvis molniga dagar och 4% molniga dagar. Precis som i november alltså.

I Las Palmas har man istället ca 50% soliga dagar, ca 40% delvis molniga dagar och ca 10% molniga dagar i december.

En vanlig dag på stranden i december på Gran Canaria. Playa de Amadores.

Gran Canaria väder kvällarna i december

På kvällarna i december när temperaturen sjunker neråt 15 grader så kan det vara skönt att ha en lite tjockare tröja eller en tunnare jacka att kunna ta på sig. Det blir ganska fuktigt så fort solen gått ner nämligen och då är det lätt att det blir lite ”rått”.

Regn på Gran Canaria i december

Man brukar räkna med att det är färre än 4 regndagar i december på Gran Canaria.

Liknande avsnitt som handlar om väder och temperaturer på Gran Canaria

Vill du veta hur vädret är övriga vintermånader på Gran Canaria så kan du läsa eller lyssna på följande avsnitt:

”Hur är vädret på Gran Canaria vintertid?”.

Lyssna på avsnittet på Spotify: