Vad kostar bensin och diesel på Gran Canaria 2022?

Lyssna på detta poddavsnitt på Spotify:

Lyssna på detta poddavsnitt direkt i din webbläsare:

OBS: JUST NU, PGA KRIGET I UKRAINA SÅ FÅR MAN 20 CENT RABATT PER LITER BENSIN OCH DIESEL

Hola señoras y señores och varmt välkomna till Gran Canaria podden. Oavsett om du är en ny lyssnare eller om du har hängt med ett tag redan och oavsett om du sitter i en bungalow i Puerto Rico, Puerto de Mogan, Maspalomas, Las Palmas eller kanske San Augustin eller om du sitter och letar efter resor till alls vårat paradis Gran Canaria!

Själv har jag det kanon. Idag tog jag en sväng med motorcykeln till ett ställe strax öster om San Augustin som heter Castillo de Romeral. Det är inte så mycket turister som hittar dit och det kan vara lite trevligt ibland faktiskt. Ganska ”kanariskt” om man säger så. Där finns det lite trevliga naturliga pooler som man kan bada eller simma i när det är lågt tidvatten. Eftersom Castillo de Romeral ligger öster om San Augustin så förstår ni också att det blåste rätt friskt där. Men idag va det över 30 grader ute så det gjorde verkligen ingenting.

Det enda som plågar mig just nu är en mindre fluginvasion som uppstod efter de kraftiga regnen som vi hade häromveckan. Dom är många och dom är ettriga. Så fort man öppnar dörrar och fönster så hittar de in. Och det är inte några enstaka. De flyttar in hela familjer åt gången. Det är rena migrationen på gång! Men men man får ta det onda med det goda, det ger sig säkert inom några veckor när värmen och torkan tagit dem igen.

Jag som är kapten på den här skutan och som tar dig med på den här digitala resa runt paradisön Gran Canaria heter Patrik ”Putte” Appelquist. Och just den här skutan drivs av passion. Men det är ju inte alla skutor som gör det. Många skutor går ju för vinden eller kanske till och med diesel eller bensin.

Och det för oss faktiskt in på dagens fråga:

Vad kostar bensin och diesel på Gran Canaria?

Om detta mina vänner, ska vi snart bli varse!

Bensinpris och pris på diesel på Gran Canaria

Som det så ofta blir när det gäller Gran Canaria så blir svaret: det beror lite på!

För att vi ska kunna jämföra så tänker jag att vi, innan vi går vidare, tar en kik på vad vi betalar för bensin och diesel i Sverige idag den 23e oktober 2022. Dagsfärska siffror säger mig att bensinen (95 oktanig) ligger på över 21 kronor litern och dieseln ligger på nästan 28 kronor litern.

Så- vad kostar bensinen på Gran Canaria?

Låt oss börja med bensinen. Vi tar 95-oktanig för det är la fler som kör på det än 98 gissar jag.

På Gran Canaria kan du tanka  95-oktanig bensin för mellan,

*trumvirvel*

 hör och häpna, 12,9 kronor per liter och 16,9 kronor per liter. Rätt stor skillnad mot Sveriges 21 kronor litern. Jag som har motorcykel som absolut största intresse i livet gråter ju inte blod när jag åker för att tanka pärlan om vi säger så.

Vad kostar dieseln på Gran Canaria?

På Gran Canaria kan du tanka diesel för mellan 15,1 kronor per liter till 17 kronor per liter.

Stora skillnader mellan dyraste och billigaste macken

Ja, som ni ser. Det skiljer alltså nästan exakt 4 kronor per liter mellan den dyraste macken och den billigaste macken på Gran Canaria. Och i nästa avsnitt så kommer jag att berätta vart på ön man ska tanka och vart man ska undvika att tanka och vilka bensinstationer som är billigast. Rent krasst kommer jag att berätta hur man sparar 4 kronor per liter på bensin och 3 kronor per liter diesel. Det blir rejält med pengar som man kan lägga på roligare saker om man tankar en bil eller kanske till och med en husbil.

För att inte missa när nästa avsnitt släpps så gör som så att du går in i din podcastspelare och välj att följa Gran Canaria Podden. Då får ni nämligen upp en liten trevlig notis när nästa avsnitt släpps. Smidigt så det förslår!

Och med det mina vänner så hoppas jag att jag har svarat på frågan hur mycket bensin och diesel kostar på Gran Canaria.

Gran Canaria Podden finns även på Facebook – följ oss gärna där och kommentera gärna vad du tycker om dagens ämne. Tipsa gärna vänner och bekanta som ska till Gran Canaria om podden. Ju fler vi kan nå med på den här digitala resan runt paradisön i Atlanten desto roligare blir det!

Har du några frågor om Gran Canaria eller podden eller har önskemål på saker som jag borde ta upp i podden eller är intresserad av att sponsra podden så är du varmt välkommen att höra av dig till mig på putte(snabela)grancanariapodden.se

Ok amigos, que tengan un buen dia.

Hasta luego!

Ciao!


Tips på Gran Canaria Grupper:

Gran Canaria Gruppen

Gran Canaria Köp och Sälj

Företagare på Gran Canaria