Gran Canaria väder november

Det är många som vill fly den svenska regniga hösten och åka till soliga Gran Canaria i november istället. Men hur är vädret och temperaturen på Gran Canaria i november egentligen? Är det sommarvärme eller behöver man massa kläder? Hur är temperaturen på natten på Gran Canaria i november? Dessa frågetecken ska vi räta ut nu!

Temperatur Gran Canaria november

I november är temperaturen ca 23 grader på dagarna och runt 18 grader på nätterna. Viktigt att komma ihåg är att man mäter temperaturen i skuggan. Och allt som oftast är det strålande sol på Gran Canaria även i november så det gör att den upplevda temperaturen är mycket högre. Kanske runt 27 på dagarna om solen ligger på. I norra delen av Gran Canaria (Las Palmas tex) så kan temperaturen upplevas som mycket lägre. Detta eftersom det mycket oftare är molnigt där på vintern så man får inte de varma solstrålarna på sig på samma sätt som man får i södra delen av ön så som San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguín, Puerto Rico och Puerto de Mogan.

Lite grovt räknat kan man säga att vädret på södra Gran Canaria i november består av runt 70% soliga dagar, 25% delvis molniga dagar och 5% molniga dagar. Det är svårslaget! Och då är ändå november den molnigaste månaden på Gran Canaria!

I Las Palmas har man istället 50% soliga dagar, 40% delvis molniga dagar och 10% molniga dagar i november.

gran canaria väder november
En vanlig dag i november på Playa de Amadores på södra Gran Canaria. Fantastiskt väder som vanligt!

Gran Canaria väder kvällarna

På kvällarna i november när temperaturen sjunker neråt 17 grader så kan det vara skönt att ha en lite tjockare tröja att kunna ta på sig. Det blir ganska fuktigt så fort solen gått ner nämligen och då är det lätt att det blir lite ”rått”.

Regn på Gran Canaria i november

Man brukar säga att ”regnperioden” är 1,5 månad på Gran Canaria. Från slutet på november till mitten på januari ungefär. Och man brukar räkna med att det är färre än 2 regndagar i november på Gran Canaria.

Liknande avsnitt som handlar om väder och temperaturer på Gran Canaria

Vill du veta hur vädret är övriga vintermånader på Gran Canaria så kan du läsa eller lyssna på följande avsnitt:

”Hur är vädret på Gran Canaria vintertid?”.

Lyssna på avsnittet på Spotify: