De 5 bästa restaurangerna på Gran Canaria 2023 enligt Tripadvisor

Klicka här nedan för att lyssna på detta poddavsnitt direkt i din webbläsare:

Klicka här nedan för att lyssna på detta poddavsnitt på Spotify:

Hola señoras y señores och varmt välkomna ska ni vara till Skandinaviens varmaste podcast. Oavsett om du är på väg till Flåklypa med en jätteost eller om du precis mönstrat på ett piratskepp i England, redo att erövra Kanarieöarna – varmt välkommen hit.

Jag som med en stor portion passion håller i spakarna på den här atlantångaren som heter Gran Canaria Podden heter Patrik ”Putte” Appelquist och idag tänkte jag att vi ska snacka käk, krubb, proviant, föda – ja mat helt enkelt. I avsnitt #53 av podden berättade jag om mina personliga absolut sämsta restaurangerfarenheter här på Gran Canaria, ja faktum är att det till och med va de sämsta restaurangerfarenheterna jag haft i hela mitt liv. Och idag tänkte jag att vi relativt fort ska försöka få till en motvikt till det avsnittet. Problemet är bara det att jag än så länge inte har vart på 5 bra restauranger som jag personligen kan stå för och vill rekommendera i en podcast för tiotusentals lyssnare varje månad så därför tänker jag att vi låter statistiken tala för sig själva så länge.

Många av er känner säkerligen till Tripadvisor. Det är ju en av världens största resesajter och där kan man hitta recensioner på resmål, hotell, utflykter OCH restauranger. Och idag tänkte jag att vi ska ta och titta på vilka 5 restauranger på Gran Canaria som har högst betyg på Tripadvisor.

Dagens fråga är alltså:

Vilka 5 restauranger på Gran Canaria har högst betyg på Tripadvisor?

Om detta mina vänner, ska vi snart bli varse…

På topplistan över vilka restauranger på Gran Canaria som har högst betyg på Tripadvisor hittar vi bland annat en sushirestaurang, ett steakhouse med latinamerikanska influenser, en indisk restaurang, en internationell restaurang samt en italiensk restaurang. En ligger i, tro det eller ej, Playa del Ingles, två ligger i Puerto Rico och en ligger i Las Palmas.

Det dessa restauranger har gemensamt, förutom att de ligger på Gran Canaria, är att de är alla är restauranger med en prissättning på mellanklass. Det är alltså alternativet som finns mellan ”billiga hak” och ”finare middag”.  Alla dessa gobitar till restauranger har även en hel massa fina recensioner så klart. Det finns alltså ingen risk för att någon av dessa restauranger har högt betyg bara för att dom har få men höga recensioner som ägarna själva har givit. Så som det gärna vill bli ibland på vissa såna här listor när man inte tar hänsyn till och viktar antalet recensioner. Men det är alltså inte ett problem idag.

På femte plats över de bästa restaurangerna på Gran Canaria enligt Tripadvisor hittar vi…

*trumvirvel*

Sushi Crazy!

Sushi Crazy är, som du hör en sushirestaurang som ligger i Puerto Rico i Shopping Center Puerto Rico. Dom har fått över hör och häpna 700 omdömen och har 5 av 5 i betyg i stort. Det är grymt att lyckas hålla så höga poäng trots så många omdömen!

Sushi Crazy har både lunch och middag och serverar sushi, japanskt, asiatiskt och hälsokost och har veganalternativ.

Bland recensionerna står det saker som:

”bästa maten i puerto rico”

”personalen va 10 av 10”

”gå hit – ni kommer bli nöjda”

”kan varmt rekommendera denna gömda pärla i Puerto Ricos centrum”

Sushi Crazy har fått utmärkelsen ”Travelers choice 2023” och rankas som nummer två av 178 restauranger i Puerto Rico. Inte dåligt! Personligen har jag aldrig ätit på Crazy Sushi men nu är jag sjukt sugen på att ta motorcykeln dit och prova redan i helgen!

På fjärde plats över de bästa restaurangerna på Gran Canaria enligt Tripadvisor hittar vi…

*trumvirvel*

El Almacén!

El Almacén är ett steakhouse med latinoinfluencer som ligger i Las Palmas. Om vi tyckte att Crazy Sushi hade fått många recensioner så är det ingenting mot vad El Almacén har fått. Dom kan nämligen stoltsera med över 1400 recensioner och har så klart också 5 av 5 i betyg.

El Almacén serverar latinamerikanskt och argentinsk mat och dom har både glutenfritt och bra alternativ för vegetarianer.

85 svenskar har recenserat restaurangen och bland recensionerna står saker som:

”samma höga klass varje gång”

”man måste vara ute tidigt för att få bord”

”middag utöver det vanliga”

”vällagad mat och fantastisk service”

En filur som kallar sig ”livsnjutningarDOTse” på Tripadvisor skrev såhär i sin recension:

”Det kan väl inte vara så bra som man läst om? Det var bättre!”

El Almacén har också fått utmärkelsen ”Travellers Choice 2023” och rankas som nummer 1 av 1136 restauranger i Las palmas på Kanarieöarna. Herregud vad det vattnas i munnen på mig nu Och vi har inte ens kommit halvvägs på listan. Jag måste eventuellt ta en paus här och komma tillbaka när jag har ätit, annars vet jag inte vart jag tar vägen här!

El Almacén i Las Palmas Gran Canaria. Foto: El Almacén

Så, då va jag tillbaka efter en liten måltid. På tredje plats över de bästa restaurangerna på Gran Canaria enligt Tripadvisor hittar vi…

*trumvirvel*

Namaste India!

Namaste India är som ni hör en indisk restaurang som ligger i Playa de Mogán. Dom har fått runt 80 recensioner och har så klart också 5 av 5 i betyg.

Namaste India har både lunch, brunch och middag och dom har både vegetarianska och veganska alternativ.

Bland recensionerna står det saker som:

”som en dröm”

”det bästa vi ätit under hela vistelsen”

”den bästa mixed grill jag någonsin ätit”

”bästa indiska restaurangen jag ätit på”

Namste India har inte fått utmärkelsen ”Travellers Choice 2023” men dom ligger på 1a plats över restaurangerna som Tripadvisor listar i Mogán. Ja herregud jag blir nästan lite blödig när jag läser bland alla fantastiska recensioner som Namaste India har fått. Den verkar så genuin och fin. Jag kommer garanterat att besöka den här restaurangen var det lider!

Namaste India i Playa de Mogan Gran Canaria. Foto: Namaste India

På andra plats över de bästa restaurangerna på Gran Canaria enligt Tripadvisor hittar vi…

*trumvirvel*

Que Bien Restaurante!

Que Bien Restaurante är en internationell restaurang med influencer från medelhavet och dom har fått över 300 recensioner på Tripadvisor och har 5 av 5 i betyg.

Que Bien Restaurante serverar både hälsokost, internationellt kök, mat från medelhavet och fusion och dom har både glutenfria och veganska alternativ.

Bland de 23 svenska recensionerna står det saker som:

”puerto ricos bästa restaurang”

”en fantastisk smakupplevelse utöver det vanliga”

”har ni inte vart här – besök stället!”

”ligger lite avsides men värd promenaden”

Mmm inga dåliga omdömen där inte! Det är flera som skriver att det ligger lite avsides till och att entrén ser lite tveksam ut men att när man väl har hittat dit så är det en herrejösses-upplevelse! Personligen lägger jag till den här pärlan i listan över restauranger som jag vill besöka!

Que Bien Restaurante har fått utmärkelsen ”Travellers Choice 2023” och är även enda anledningen till varför Sushi Crazy inte ligger etta över restaurangerna i Puerto Rico.

Que Bien Restaurante i Puerto Rico Gran Canaria. Foto: Que Bien Restaurante.

På första plats över de bästa restaurangerna på Gran Canaria enligt Tripadvisor hittar vi…

*trumvirvel*

Lovin´Food!

Lovin´Food är en italiensk restaurang som ligger i Playa del Ingles och dom har fått snudd på 250 recensioner på Tripadvisor och har så klart 5 av 5 i betyg.

Lovin´Food serverar italienskt, modernt, fusion, europeiskt och från medelhavet. Restaurangen klassas även som bra för vegetarianer och dom har veganalternativ.

Bland de 11 svenska recensionerna står det saker som:

”tapas med massor av kärlek”

”underbara smaker som låg som lager på varandra”

”bästa restaurangen i Playa del Ingles”

”alla rätter överträffade våra förväntningar”

”bland det bästa vi ätit någonsin”

”här serveras förstklassig mat av Christina och hennes man som visar stor kärlek till maten”

Lovin´Food har fått utmärkelsen ”Travellers Choice 2023” och ligger etta över 257 listade restauranger i Playa del Ingles. Man förstår ju varför när man läser recensionerna och det är tydligt att restaurangen lever upp till sitt namn Lovin´Food!

Lovn´ Food i Playa del Ingles Gran Canaria. Foto: Lovin´Food.

Och med det mina vänner hoppas jag ni har fått lite inspiration till bra smakupplevelser på Gran Canaria. Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att haft otur och i viss mån lockats in i turistfällorna som vill göra snabba pengar på undermålig mat och service. Och det är lite talande för Gran Canaria i stort måste jag säga. Och kanske stämmer det för alla turistställen. Man måste bli duktig på att plocka russinen ur kakan. Annars blir det dyrt och dåligt. Det jag lärt mig av det här är att aldrig mer bara välja en restaurang på måfå. Från och med nu kommer jag alltid att kolla recensioner och jämföra lite. Speciellt om det är en lite finare middag. Jag betalar gärna lite mer för att få den där smakupplevelsen som man kanske inte alltid får till med sin fryspizza hemma. Men jag är lite svart-vit där. Jag vill antingen ha svinbillig mat bara för att bli mätt. Då struntar jag mer eller mindre i vad det smakar, då är syftet med ätandet att bli mätt högre än att det ska smaka gott. Eller så vill jag bli helt knockad av smakerna och ja, som sagt, då får det gärna kosta lite. Hellre någon av dom två alternativen än det där tråkiga mellanskiktet där maten är okey och priset är sådär. Nej då faller syftet med att äta på restaurang för mig. Smak eller mättnad. Eller båda två. Annars får det va!

Nåvål. Buen provecho. Hoppas det smakade. Nu vet jag vad jag ska göra. Jag ska gå och laga mat för allt det här tugget om käk satte igång maskineriet på allvar. Sockernivån är i fotknölarna och det sprutar saliv i truten.

Tack för att du lyssnade och glöm för bövelen inte att följa Gran Canaria Podden i din podcastspelare. Då får du upp en liten trevlig notis i din telefon när nästa avsnitt släpps och det är ju smidigt så det förslår.

Vilken av restaurangerna som jag pratade om idag lockade dig mest? Gå gärna in på Spotify under det här avsnittet och rösta. Det vore spännande och se vilken som tilltalade er mest.

Ok amigos, que tengan un buen dia.

Hasta luego.

Ciao!